Super Last Minute

Deze week vertrekken

Ultra Last Minute

Binnen 48 uur vertrekken

All Inclusive

Zorgeloos last minute genieten

Stedentrip

Binnen 6 weken vertrekken

Deze vakanties werden de laatste jaren veel geboekt

De vakantie-industrie is voortdurend aan verandering onderhevig en vakantiegangers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe ervaringen. In de afgelopen jaren zijn er enkele trends opgemerkt in de soorten vakanties die populairder worden. Twee van deze trends zijn all-inclusive vakanties en vakanties dicht bij huis.

All-inclusives

All-inclusive vakanties zijn al geruime tijd populair, en deze trend zet zich voort. All-inclusive vakanties bieden reizigers een zorgeloze vakantie, waarbij alle maaltijden, drankjes en soms ook activiteiten zijn inbegrepen in de prijs. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die graag alles van tevoren willen regelen en zich geen zorgen willen maken over extra kosten ter plaatse. Daarnaast bieden all-inclusive resorts vaak veel faciliteiten, zoals zwembaden, spa’s en entertainment, waardoor het gemakkelijk is om te ontspannen en te genieten van de vakantie.

Vakanties in Nederland

Een andere trend in vakanties is de opkomst van vakanties dicht bij huis. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vakantie door te brengen in hun eigen land of in de buurt daarvan. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals gemak, kostenbesparing en duurzaamheid. Vakanties dicht bij huis kunnen korter zijn en minder voorbereiding vergen dan reizen naar verre bestemmingen. Bovendien kan het verkennen van eigen land of regio een nieuwe ervaring bieden en verrassende ontdekkingen opleveren.

Waarom zijn deze vakanties populair?

De pandemie heeft ook een rol gespeeld bij het versterken van deze trend. Toen reizen naar verre bestemmingen moeilijk of onmogelijk werd, gingen veel mensen op zoek naar alternatieven dicht bij huis. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal binnenlandse reizen en vakanties in de afgelopen jaren. Ook na de pandemie lijkt deze trend zich voort te zetten.

Ook zijn de zomers in Nederland, Duitsland en België de afgelopen jaren erg warm, met veel zonuren. Voor een relatief lage prijs kun je dus een mooie zonvakantie boeken in de buurt. Je bespaart dan veel geld op de reiskosten, omdat je met de auto kunt reizen of korter hoeft te vliegen.

Dit artikel is geschreven door:

Anna van Dijk

Ik ben Anna van Dijk en schrijf regelmatig artikelen voor Lastminute7.nl. Ik ben docent op een basisschool en in de vakanties trek ik er graag op uit. Meestal boek ik in de schoolvakanties een lastminute. Zo ben ik ooit terecht gekomen bij Lastminute7.nl. Nu zie je met enige regelmaat een artikel van mij voorbij komen.

Dit artikel is gepubliceerd op:

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?