Super Last Minute

Deze week vertrekken

Ultra Last Minute

Binnen 48 uur vertrekken

All Inclusive

Zorgeloos last minute genieten

Stedentrip

Binnen 6 weken vertrekken

Minder geld te besteden dit jaar? Zo kun je geld besparen op je vakantie

Een vakantie plannen kan erg leuk en motiverend zijn, maar soms kan het ook onzekerheid met zich meebrengen. Een vakantie kan namelijk er duur zijn en er zijn veel keuzes die je moet maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je geld kunt besparen als je een vakantie gaat boeken. In dit artikel lees je enkele tips.

Zoek naar aanbiedingen

Veel reisorganisaties bieden aanbiedingen aan voor vroegboekers of voor mensen die meerdere diensten bij hen boeken, zoals vlucht + hotel of huurauto. Het is daarom een goed idee om vroeg te boeken en te zoeken naar deze aanbiedingen. Kijk ook naar last-minute deals als dit een optie is. Als je flexibel bent met de data waarop je op vakantie kunt gaan, kun je ook geld besparen door te zoeken naar last-minute deals. Veel reisorganisaties verkopen nog ongebruikte plekken op korte termijn voor een gereduceerde prijs.

Maak ook gebruik van kortingscodes en kortingsbonnen. Kortingscodes en kortingsbonnen zijn een andere manier om geld te besparen. Je kunt deze vaak vinden op de website van de reisorganisatie of op een kortingscode website.

All-inclusive reizen

Je kunt ook zoeken naar ‘all-inclusive’ deals. Een “all-inclusive” deal zijn een vorm van vakantie waarbij alles, zoals vluchten, accommodatie, maaltijden, drankjes, en activiteiten, zijn inbegrepen in de prijs. Deze kunnen vaak de beste manier zijn om geld te besparen, aangezien je niet hoeft te betalen voor elk van deze dingen afzonderlijk. Kun je een goede deal vinden? Dan zul je dus weinig stress hebben over de prijzen.

Overige tips

Is de prijs alsnog erg hoog? Overweeg dan misschien andere bestemmingen. Sommige bestemmingen zijn gewoon duurder dan andere. Als je bijvoorbeeld naar een populaire toeristische bestemming gaat in de zomer, kun je veel geld besparen door een minder populaire bestemming te kiezen of een ander seizoen te kiezen.

Je kunt ook zoeken naar alternatieven voor een hotelverblijf. Hotels zijn vaak een van de grootste kostenposten bij het plannen van een vakantie. Je kunt geld besparen door te zoeken naar alternatieven, zoals huisjes, appartementen of campings. Deze zijn vaak goedkoper en geven je ook meer flexibiliteit en comfort. Ook voor vliegreizen kun je alternatieven vinden. Vakanties met de auto zijn vaak een stuk goedkoper. Zeker als je in de zomervakantie wilt boeken.

Dit artikel is geschreven door:

Anna van Dijk

Ik ben Anna van Dijk en schrijf regelmatig artikelen voor Lastminute7.nl. Ik ben docent op een basisschool en in de vakanties trek ik er graag op uit. Meestal boek ik in de schoolvakanties een lastminute. Zo ben ik ooit terecht gekomen bij Lastminute7.nl. Nu zie je met enige regelmaat een artikel van mij voorbij komen.

Dit artikel is gepubliceerd op: