Super Last Minute

Deze week vertrekken

Ultra Last Minute

Binnen 48 uur vertrekken

All Inclusive

Zorgeloos last minute genieten

Stedentrip

Binnen 6 weken vertrekken

Altijd je koffer snel ingepakt voor jouw vakantie

Een last-minute vakantie kan je veel voordeel opleveren. Zeker wanneer je een ultra last-minute vakantie boekt, zul je er rekening mee moeten houden dat je echt binnen twee dagen gaat vertrekken. Om te voorkomen dat je hierdoor stress ontstaat en je nauwelijks van je vakantie kunt genieten, is het zaak om alvast vooraf de nodige zaken te regelen. Regeren is vooruitzien, dus pak alvast je koffer in. Met wat slimmigheden zorg je ervoor dat je altijd voorbereid bent op een plotseling vertrek.

Koop extra kleding

Heb je een leuke blouse of een fantastisch jurkje gescoord? Zit het goed? Koop er dan nog eentje voor in je koffer! Zo weet je zeker dat je dit kledingstuk altijd klaar hebt liggen om tijdens jouw vakantieverblijf in te kunnen shinen. Ook een goede tip is om na het draaien van een was steeds enkele kledingstukken in je koffer te doen, in plaats van in de kledingkast. Zo heb je altijd voldoende schone kleding beschikbaar.

Zonnebrillen komen altijd van pas

De zonnebril is typisch zo’n item dat je gaat vergeten in te pakken. Zorg er dus voor dat je alvast een extra exemplaar in je koffer doet, of liever nog twee. Ben je brildragend? Kies dan voor zonnebrillen op sterkte zodat je niet telkens van bril hoeft te wisselen. Ook je toilettas kun je alvast inpakken, want bad- en doucheproducten kun je extra inslaan, zodat je die niet op het laatste moment hoeft te halen. Zie je koffer in dit geval maar als een soort voorraadkast, waaruit je haalt wat je nodig hebt voor thuisgebruik en waar je als eerste ook weer aanvult als je nieuwe voorraden koopt.

Maak een checklist

Eigenlijk kun je vrijwel alles wat je nodig hebt op vakantie al vooruit inkopen. Prijstechnisch is dat in de meeste gevallen goed te doen, maar bij zonnebrillen is dat een ander verhaal, omdat ze duurder zijn dan een potje gel of een fles shampoo. In dat geval is het slim om een checklist te maken, die je in jouw koffer legt. Op de dag voor vertrek kun je dan afstrepen wat je daadwerkelijk in je koffer hebt gedaan. Wat niet voorradig is, kun je dan nog even snel kopen. Wacht niet tot sluitingstijd, maar plan je aankopen altijd in de ochtend. Mocht iets dan niet verkrijgbaar zijn, dan heb je nog voldoende tijd om het elders te scoren.

Dit artikel is geschreven door:

Anna van Dijk

Ik ben Anna van Dijk en schrijf regelmatig artikelen voor Lastminute7.nl. Ik ben docent op een basisschool en in de vakanties trek ik er graag op uit. Meestal boek ik in de schoolvakanties een lastminute. Zo ben ik ooit terecht gekomen bij Lastminute7.nl. Nu zie je met enige regelmaat een artikel van mij voorbij komen.

Dit artikel is gepubliceerd op:

Via welke organisatie boek jij het liefste jouw vakantie?